tavmunka es koronavirus
2020.04.21. Közösségi média kutatás 0 Comment

Távmunka: A főnök sokat beszél, de nem motiválTörténelmi változás zajlik a munkavégzés területén. Míg eddig szigorú jogszabályi előírások vagy munkaszervezési okok miatt nem sok magyarországi munkáltató támogatta az otthoni munkavégzést, a koronavírus járvány hatására napokon belül milliók kezdtek otthonról dolgozni, illetve tanulni.


Az IFUA Horváth & Partners nemzetközi tanácsadó vállalattal közös kutatásunkban egy sokmilliónyi posztot vizsgáló közösségi média elemzés és egy 700 fős online kérdőíves kutatás eredményeit felhasználva arra kerestük a választ, hogy miként sikerült alkalmazkodni a home office-hoz.Bakonyi Zoltán PhD teljes cikkét itt olvasható.

tavmunka es koronavirusA kutatások részletesebben

Április első két hetében pedig Kiss-Dobronyi Bence és Bakonyi Zoltán közgazdászok kezdeményezésére az IFUA Horváth & Partners, a Budapesti Corvinus Egyetem Informatikai Intézetének és Versenyképességi Kutatóközpontjának támogatásával készült egy 700 fő által kitöltött online kérdőíves, nem reprezentatív kutatás a távmunka hatásairól.

Március végén, a Ynsight Research és Bauer Zsófia szociológus vezetésével készült közösségi média-használat felmérés az otthoni munkavégzéssel kapcsolatos bejegyzéseket vizsgálta a Magyarországon legnépszerűbb platformokon (pl. Facebook, Instagram, Youtube stb.).