NETNOGRÁFIÁVAL FOGLALKOZUNK.

Mélyre ásunk a nyílt webes kommunikációba, hogy megértsük mit is beszélnek a netezők, és megértsük érzéseiket és gondolataikat témákról, ügyekről és mit várnak el termékektől vagy márkáktól.

A netnográfia módszertanának lényege, hogy a nyilvános internetes kommunikációban megfigyelt felhasználói interakciókat (beszélgetések, eszmecserék, viták) kérdésfeltevés nélkül, önállóan megfogalmazott fogyasztói attitűdként, kutatható eseményként használjuk. Ez a módszertan nem befolyásolja a megfigyelt kommunikációt, hanem alkalmazkodik, követi és megfigyeli a környezeti és kommunikációs attitűdök változásait, így nem hoz létre befolyásolt eredményeket, hanem az önálló kifejezési impulzusokból fakadó nyers, tiszta egyéni megnyilvánulásokat tudja vizsgálni.

MIÉRT VAN SZÜKSÉG NETNOGRÁFIÁRA?

A világ népességének több mint fele rendszeresen használja az internetet, és ez folyamatosan növekszik. Folyamatosan beszélgetnek: posztolnak, kommentelnek, tartalmakat osztanak meg, lájkolnak. Zsigeri, őszinte és nyers véleményeket osztanak meg mindenről. Mondandójuk meghallgatása elengedhetetlen.

Jelenleg a világ népességének 45%-a, 3,484 milliárd ember éri el és használja a közösségi média felületeit.

MILYEN PROBLÉMÁKAT OLDUNK MEG? MIRE JÓ EZ?

A nyilvánosan hozzáférhető internetes kommunikáció rendezetlen áradásából kutatói csapatunk tudása és tapasztalata alapján képes kiszűrni a kutatott témával kapcsolatos releváns megnyilatkozásokat. Abban segítünk, hogy az internet beláthatatlan káoszából rendszerezett módszerrel kihalásszunk minden használható insightot, melyek az alábbi területekhez releváns információkat adnak:

 • stratégiai tervezés
 • márkapozicionálás
 • fogyasztói profilelemzés (perszónák)
 • fogyasztói útvonalak kutatása
 • a vásárlást elősegítő és akadályozó tényezők kutatása
 • kampánytervezés
 • ügyek és kampányok lekövetése és értékelése
 • versenyelemzés
 • kategóriaelemzés
 • márka- vagy termékérték felmérés, elemzés
 • piaci trendek definiálása, elemzése

ELOLVASSUK AZ INTERNETET.

Kutatási módszertanunk lényege a R.E.A.D. program: átfésüljük (Research) a nyilvános internetet, ÉRTÉKELJÜK (Evaluate) az eredményeket, ELEMEZZÜK (Analyze) az értékes információkat és ÖSSZEÁLLÍTJUK (Deliver) a kapott eredményeket egy értelmezhető, strukturált jelentésben. Így értelmes eredményeket és alapos mélyelemzést tudunk szállítani ügyfeleinknek a márkáról, a versenytársakról, a fogyasztókról, a fogyasztói attitűdökről és vásárlási útvonalakról, a vásárlást támogató és akadályozó tényezőkről, a piaci folyamatokról és trendekről és bármilyen más szempontból vizsgált piaci folyamatokról és tényezőkről. Emellett folyamatos monitoring szolgáltatást tudunk végezni, melyekkel a kampányok, az ügyek vagy a márka változása pontosan követhetővé és érthetővé válik.