2020.12.22. Közösségi média kutatás 0 Comment

A koronavírus elleni küzdelem fontos mérföldkőhöz érkezett azzal, hogy több oltást is engedélyeztek a különböző nemzetközi és országos hatóságok. A lakossági szintű immunitás eléréshez azonban nem elég az, ha jók az oltások, az is kell, hogy az állampolgárok beoltassák magukat.

De mit gondolnak vajon az állampolgárok az oltásokról? Mekkora az oltásellenesség? Mik ennek a főbb narratívái? És egyáltalán hogyan vizsgálható ez a téma?

A MILAB program keretében szervezett meetupunkon három különböző módszertani fókuszból mutatjuk be az oltásellenesség hazai mintázatait. Ha érdekel, hogy hogyan ér össze a survey (Koltai Júlia) a szövegbányászat (Kmetty Zoltán) és a netnográfia (Bauer Zsófia), akkor mindenképp csatlakozz a beszélgetéshez, 2020. január 12-én, 17 órakkor.

Helyszín: Online

Időpont: 2021.01.12.

17:00-17:20: Koltai Júlia (TK, ELTE, CEU): Oltással kapcsolatos attitűdök és vírustagadás egy országos reprezentatív felmérés alapján

17:20-17:40: Kmetty Zoltán (TK, ELTE): Az oltásellenesség narratívái az online térben – Szövegbányászati fókusz [Társszerzők: Boros Krisztián, Katona Eszter, Molnár Anna]

17:40-18:00: Bauer Zsófia (Ynsight Research, BCE): Az oltásellenesség narratívái az online térben – Netnográfiai fókusz

18:00-18:30: Kérdések és válaszokoltásellenesség meetup

A beszélgetést Ságvári Bence moderálja.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz között.